Güneş Enerjisi Sistemleri
Güneş enerjisi nedir, nasıl çalışır merak ediyorsanız yazının devamını okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Güneş enerjisi büyük bir kısmı hidrojenden oluşan; temiz ve yenilenebilir bir enerji kaynağıdır. Güneş enerjisi olarak adlandırdığımız şey güneş içerisindeki hidrojenlerin helyuma dönüşmesi süresinde açığa çıkan enerjidir. Oldukça güçlü olan bu enerji Güneş panelleri sayesinde elektrik enerjisine dönüştürülür. Güneş enerjisinin avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Güneş sonsuz bir kaynak olduğu için güneş enerjisi de yenilenebilir bir kaynaktır.
- İşletme ve kurulum maliyetleri diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına göre daha ucuzdur.
- Çevre dostudur. Herhangi bir zararlı atığı yoktur.
- Her alan için kurulabilir ve kullanılabilir.
- Güneş panelleri kurulumunun maliyeti günden güne azalmaktadır.
Genel Olarak Güneş Enerjisinin Özellikleri
Güneş enerjisinin özellikleri sıralanırsa ilk ve en önemli olan özelliği sınırsız bir enerji kaynağı olmadısıdır. Bu sayede tükenmez ve her daim yenilenebilir. Dünyamızda günden güne artan nüfus ve tüketim sebebiyle insanlar günden güne yenilenebilir enerjilere daha çok rağbet göstermeye başlamışladır. Türkiye’nin Güneş panelleri için uygun bir ülke olması, güneş panellerinin kurulum ve işletim ücretinin az olması gibi sebeplerden dolayı da ülkemizde gün geçtikçe güneş enerjisi kullanımı artmaktadır. Aynı zamanda Güneş enerjisi oldukça çevre dostudur. Kullanımdan geriye zararlı bir gaz veya atık bırakmaz. Hem insanlar hem de çevre için oldukça faydalı bir kaynaktır. Güneş enerjisinin bir diğer özelliği ise her alana uygun şekilde paneller kurulabilmesidir. Elektrik enerjisine dönüşümü sayesinde özellikle endüstri ve sanayide sıkça kullanılır. Bunun dışında paneller sıcak su ve ısınma amacıyla da kullanılmaktadır.
Güneş Enerjisi Panelleri Nasıl Çalışır?
Güneş enerjisi panelleri nasıl çalışır oldukça merak edilen bir konudur. Güneş enerjisi fotovoltik etki sayesinde kullandığımız elektriğe dönüştürülür. Sonrasında ise tüketilir. 1839 yılında keşfedilen bu etki sayesinde Güneş panelleri oluşturulmuştur. Selesyum içerisindeki foto iletkenlik sayesinde fotoviltik hücre geliştirilmiştir. Güneş ışığı hücrede üstteki katmana değer ve bu sayede elektron hareketliliği oluşur. Güneş panelleri de bu sayede güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirebilir. Güneş enerjisi kurulumu iki aşamada gerçekleştirilir. Öncelikle profesyonel ekipler alanda tarama yapar ve uygunluk tespit edilir. Bu aşamada sistemin seri veya paralel bir şekilde kurulumu yapılır. Buradan gelen elektrik enerjisi ile her türlü elektrikli alet çalıştırılabilir. Güneş panellerinin de farklı çeşitleri vardır. Bunlar; monokristal, polikristal, ince film, esnek güneş paneli olmak üzere dörde ayrılır. Alanın ve projenin yapısına göre bu seçeneklerden biri seçilir ve kurulum ona göre yapılır.
Satışını ve kurulumunu yaptığımız ürün çeşitleri
Depolar
Emaye basıçlı depolar
- 120 Litre emaye cidarlı yatık basınçlı depo
- 150 Litre emaye cidarlı yatık basınçlı depo
- 170 Litre emaye cidarlı yatık basınçlı depo
- 200 Litre emaye cidarlı yatık basınçlı depo
- 300 Litre emaye cidarlı yatık basınçlı depo
- 500 Litre emaye cidarlı yatık basınçlı depo
Krom Basınçlı Depolar
- 120 Litre krom cidarlı yatık basınçlı depo
- 150 Litre krom cidarlı yatık basınçlı depo
- 170 Litre krom cidarlı yatık basınçlı depo
- 200 Litre krom cidarlı yatık basınçlı depo
- 300 Litre krom cidarlı yatık basınçlı depo
- 500 Litre krom cidarlı yatık basınçlı depo
Vakum Tüplü Güneş Ener Sistemleri
Standart Enerji Sistemleri
Basınçlı Enerji Sistemleri
Krom Duble Enerji Sistemleri